Bij de start van het seizoen

0

‘Catechiseren doe je bij kunstlicht.’ Een uitspraak van dr. R.H. Bremmer, lang geleden. Uiteraard zijn er ook tijdens de zomer tal van activiteiten binnen de gemeente, maar als de dagen korten, begint het kerkelijk seizoen weer echt. Vaak met een startzondag. Op deze pagina een aantal impressies van deze startactiviteiten.

GKv Nieuwleusen: motortocht De motorbroeders delen met elkaar een hobby: de motor, en een passie: het geloof in Jezus. Met elkaar maken ze om de twee jaar een motortoertocht bij de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Zo’n 250 kilometer brachten ze op 16 september met elkaar door.

GKv Nieuwleusen: motortocht
De motorbroeders delen met elkaar een hobby: de motor, en een passie: het geloof in Jezus. Met elkaar maken ze om de twee jaar een motortoertocht bij de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Zo’n 250 kilometer brachten ze op 16 september met elkaar door.

NGK Rijnwaarde: Connecting met God NGK Rijnwaarde gaf een bijzondere invulling aan de startzondag. Het thema was ‘Connecting met God… en met elkaar’. In een voorstelling voor de kinderen bracht Carla Vis van het poppentheater Poppenenmeer dat tot leven vanuit de gelijkenis van de uitnodigingen (Lucas 14). De zondag werd afgesloten met een gezamenlijke viering van alle gemeenteleden. (beeld Gert Jan Kole)

NGK Rijnwaarde: Connecting met God
NGK Rijnwaarde gaf een bijzondere invulling aan de startzondag. Het thema was ‘Connecting met God… en met elkaar’. In een voorstelling voor de kinderen bracht Carla Vis van het poppentheater Poppenenmeer dat tot leven vanuit de gelijkenis van de uitnodigingen (Lucas 14). De zondag werd afgesloten met een gezamenlijke viering van alle gemeenteleden. (beeld Gert Jan Kole)

GKv De Lier-Maassluis: samen met de PKN De GKv de Lier-Maassluis heeft samen met de PKN de startzondag georganiseerd. Er was een gezamenlijke openluchtdienst, waarin de pastores van De Lier voorgingen. Ook zong er een gelegenheidskoor onder leiding van Klaas en Sophie Boeringa. (beeld Truus van der Lee)

GKv De Lier-Maassluis: samen met de PKN
De GKv de Lier-Maassluis heeft samen met de PKN de startzondag georganiseerd. Er was een gezamenlijke openluchtdienst, waarin de pastores van De Lier voorgingen. Ook zong er een gelegenheidskoor onder leiding van Klaas en Sophie Boeringa. (beeld Truus van der Lee)

NGK Doetinchem: musical in één dag Kan dat, een musical met kinderen instuderen in één dag? In de NGK Doetinchem is het gedaan, in een project samen met andere kerken en theatergezelschap De Vliegende Speeldoos. ‘s Middags begonnen ze en ‘s avonds werd de musical opgevoerd. Het ging over Esther: moedig zijn en moedig leven met God. (beeld Harry Heldoorn)

NGK Doetinchem: musical in één dag
Kan dat, een musical met kinderen instuderen in één dag? In de NGK Doetinchem is het gedaan, in een project samen met andere kerken en theatergezelschap De Vliegende Speeldoos. ‘s Middags begonnen ze en ‘s avonds werd de musical opgevoerd. Het ging over Esther: moedig zijn en moedig leven met God. (beeld Harry Heldoorn)

GKv Nijkerk-West: dienen met vreugde ‘Eigen smaak in de liturgie is geen belemmering, maar werkt juist inspirerend om samen God te dienen.’ Dat zei Ingrid Plantinga (Praktijkcentrum) bij de introductie van het thema ‘Dienen met vreugde’ op de startzondag in de GKv Nijkerk-West. Bij de uitleg voor de kinderen werd een puzzel gemaakt. (beeld Arjen Gerritsma/graphicsound.nl)

GKv Nijkerk-West: dienen met vreugde
‘Eigen smaak in de liturgie is geen belemmering, maar werkt juist inspirerend om samen God te dienen.’ Dat zei Ingrid Plantinga (Praktijkcentrum) bij de introductie van het thema ‘Dienen met vreugde’ op de startzondag in de GKv Nijkerk-West. Bij de uitleg voor de kinderen werd een puzzel gemaakt. (beeld Arjen Gerritsma/graphicsound.nl)

NGK Dalfsen: kernwaarden De NGK Dalfsen gaf op de startzondag aandacht aan zeven kernwaarden voor de gemeente: passie, verbonden, Geestgedreven, echt, samenwerken, gastvrij, betrouwbaar. Dat vraagt om samen eten, waarvoor iedereen ook thuis aan het werk ging. (beeld Arie van Liebeek)

NGK Dalfsen: kernwaarden
De NGK Dalfsen gaf op de startzondag aandacht aan zeven kernwaarden voor de gemeente: passie, verbonden, Geestgedreven, echt, samenwerken, gastvrij, betrouwbaar. Dat vraagt om samen eten, waarvoor iedereen ook thuis aan het werk ging. (beeld Arie van Liebeek)

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.