Veenhartkerk wil Mijdrecht mooier maken

0

Een tafeltennistafel voor de inwoners van Mijdrecht: dat is het cadeau dat de Veenhartkerk (GKv) ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan heeft gegeven aan de gemeente De Ronde Venen, waarvan Mijdrecht deel uitmaakt.

Samen met wethouder Alberta Schuurs speelde dominee Heek een eerste potje om de nieuwe tafel in te wijden.

Samen met wethouder Alberta Schuurs speelde dominee Heek een eerste potje om de nieuwe tafel in te wijden.

De Veenhartkerk, die in 2006 een doorstart maakte en sindsdien groeide van ruim 40 naar 175 leden, wil meer zijn dan een zondagse kerkdienst. ‘We willen het dorp Mijdrecht mooier maken’, aldus voorganger Gerbram Heek en de tafeltennistafel is daar een symbool van. De gemeenteleden brachten ruim 1000 euro bijeen en kwamen ook met suggesties voor de besteding ervan, zoals fruitbomen waar iedereen vrij van zou mogen plukken en een maaltijd voor alle inwoners. Uiteindelijk stemden de meeste gemeenteleden voor de tafeltennistafel. In samenspraak met gemeente De Ronde Venen is bepaald waar hij moest komen: aan de Zuster den Hertoglaan bij de skatebaan.

De Veenhartkerk is sterk naar buiten gericht: de gemeente organiseert onder meer filmavonden, maaltijden voor alleengaanden en sinterklaasacties voor armlastige gezinnen. De VVD-wethouder toonde zich enthousiast over het cadeau van de kerk aan de inwoners. Ze wees in het Algemeen Dagblad op de sociale functie die de kerken in deze tijd vervullen. ’We verwachten steeds meer van inwoners zelf. Kerken geven daar al tijden lang een prachtig voorbeeld in. Gemeenteleden doen veel vrijwilligerswerk en zorgen goed voor elkaar.’

Webtip
www.gkv.nl/kerkplein/opiniereportages/veenhartkerk-maakt-doorstart

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.