Kapelkerk gedenkt overleden Alkmaarders

0

In steeds meer gemeenten wordt op de laatste zondag van het kerkelijk jaar – dit jaar 26 november – aandacht besteed aan de overleden gemeenteleden. De GKv Alkmaar heeft iets anders gedaan. Op 1 november organiseerde zij een Gedenkwoensdag. ‘We wilden onze kerkdeuren openzetten voor de inwoners van Alkmaar die treuren om het verlies van een geliefde. Samen willen wij in de Kapelkerk om elkaar heen staan in het verlies, het gemis en het verdriet’, aldus Henk Eilander, één van de organisatoren.

Hoe zag die avond eruit? Familieleden konden een foto meenemen van de overledene en diens naam laten noteren. Deze namen worden tijdens de bijeenkomst voorgelezen. De bezoekers konden een kaarsje opsteken. Er werden liederen gezongen, er was ruimte voor stilte, Bijbellezing, gebed en er was een overdenking door ds. Sietse Greving, waarin hij inging op oude en eigentijdse uitingen van verdriet.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.