Esther de Hek nieuwe hoofdredacteur OnderWeg

OnderWeg | 21 december 2017
  • NGK-nieuws
  • Nieuws

Esther de Hek wordt de nieuwe hoofdredacteur van OnderWeg. Ze volgt Ad de Boer op, die per 1 januari 2018 als hoofdredacteur stopt.

Esther de Hek.

Esther de Hek.

Esther de Hek (NGK) gaat samen met Leendert de Jong (GKv) de hoofdredactie vormen. Ze treedt per 1 april 2018 aan. Esther (1972) werkte na haar journalistieke opleiding tien jaar als redacteur/verslaggever, eerst bij het Nederlands Dagblad, daarna bij EO Radio 1. Ze maakte zes jaar deel uit van de redactie van het landelijke CGK-blad De Wekker en is vanaf de start columniste van OnderWeg. Sinds 2006 runt ze een eigen tekstbureau. Ze is met haar gezin lid van de NGK Rijnwaarde in Leidsche Rijn.

Ad de Boer was vanaf de start (begin 2015) hoofdredacteur van OnderWeg, een magazine dat ontstond uit de fusie van De Reformatie (GKv) en Opbouw (NGK). Eerst deed hij dit samen met Henk Hoksbergen, daarna met Leendert de Jong. Daarvoor was hij ruim acht jaar redacteur van Opbouw. Hij blijft als medewerker betrokken bij de rubrieken Nieuws en Praktijklokaal. Sinds kort is hij voorzitter van de Regiegroep hereniging NGK-GKv.

Er zijn meer verschuivingen binnen de redactie. Redacteur Jan Haveman is opgevolgd door Bram Beute, GKv-predikant Kampen-Zuid. Heleen Sytsma vertrekt per 1 januari. Vóór haar OnderWeg-periode was ze zes jaar eindredacteur van De Reformatie. Naar een opvolger voor haar wordt nog gezocht. Tineke Verhoeff volgt Johanne de Heus op als beeldredacteur.

Gods Geest in het Oude Testament

Gods Geest in het Oude Testament

Koert van Bekkum
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Reisbagage: ‘Leren omgaan met de Bijbel is als leren fietsen’

Reisbagage: ‘Leren omgaan met de Bijbel is als leren fietsen’

Pieter Kleingeld
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reacties zijn gesloten.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief