Stadshartkerk deelt presentjes uit aan hulpverleners

0

Een aantal leden van de Stadshartkerk (GKv) in Amstelveen heeft tijdens de afgelopen kerstavond attenties uitgedeeld aan hulpverleners en mensen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer die die avond en tijdens de kerstdagen ‘gewoon’ moesten werken.

De reacties waren erg positief, zowel tijdens de attentie-actie als achteraf, bijvoorbeeld van buschauffeurs, medewerkers van Huis aan de Poel (een verzorgingstehuis) en de huisartsenpost. Maar ook de uitdelers hadden een geweldige middag: ‘Voor ons was dit een perfect begin van een kerst zoals een kerst moet zijn. Het zien van alle vrolijke gezichten van de ontvangers, maar zeker ook de verbazing soms, alsof zo’n presentje uit de hemel komt vallen. En dat is juist de essentie hiervan!’

De uitvoering was in handen van de netwerkgroep Doen! Zo’n netwerkgroep in de Stadshartkerk is groter dan de gemiddelde kring, maar weer kleiner dan de hele gemeente. Door middel van deze netwerkgroepen zoekt de Stadshartkerk nadrukkelijk verbinding met de Amstelveners, die meestal ver van de kerk en de kerkdiensten af staan. Om hen op te zoeken in hun eigen leefomgeving zijn de netwerkgroepen ontstaan. Op deze manier experimenteert de Stadshartkerk, in 2004 begonnen als herplantingsproject, met manieren om mensen iets van de liefde van Christus te laten proeven.

Er zijn nu drie netwerkgroepen: naast Doen! ook Creacafé, dat creatievelingen met elkaar verbindt, en Athletes in Action. Doen! organiseert elke maand een activiteit. Voor februari is dat een ruilbeurs en voor april de Zondag voor de stad. Die zondag is er geen gewone kerkdienst, maar gaan de kerkleden de stad in ‘om haar te dienen op verschillende plaatsen en door middel van verschillende activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen’.

Voor meer informatie, ook over de opzet van de netwerkgroepen en de visie erachter, zie www.stadshartkerk.nl.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.