De classis danst

0
Dancing feet

(beeld blightylad-infocus/iStock)

De classis is niet alleen een bijeenkomst van afgevaardigden van de plaatselijke kerken in een regio, maar kan ook verwijzen naar de band die diezelfde regionale kerken met elkaar onderhouden. De kerkleden in de voormalige classis Axel ervaren die band in ieder geval zo. Voordat die classis samenging met de classis Middelburg in de nieuwe classis Zeeland, werden er allerlei activiteiten georganiseerd om de onderlinge band tussen de kerken en de kerkleden aan te halen. Elke kerk komt daarbij aan de beurt.

Die activiteiten van de werkgroep Verdieping en Ontmoeting vinden nog steeds plaats. Zo was er begin februari een dansavond in Gent, één van de vijf kerken in de classis Axel. Uit de aankondiging: ‘Een Gentse zus, die dansen kent uit de streek waar Paulus op reis ging, leert ons enkele eenvoudige dansjes (danservaring is niet vereist!).’ ‘Dansen in de sporen van Paulus’, zo werd de avond aangekondigd.

Webtip
www.classisaxel.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.