Bidstond voor de zieken in Hengelo

0

De Kristalkerk (GKv) in Hengelo telt 657 leden. Als daarvan meer dan dertig ernstig of chronisch ziek zijn, is dat opvallend. Daarom is er op donderdagavond 25 januari 2018 een bidstond belegd voor de zieken.

Luc Compagnie, predikant van de Morgensterkerk (samenwerkingsgemeente NGK/CGK) in Hengelo en één dag in de week werkzaam in de Kristalkerk, zette de aanwezigen stil bij de genezing van koning Hizkia: ‘God is niet een onbewogen “Opperwezen” dat alles al heeft vastgelegd. Hij luistert naar wat wij bidden: Ik heb je gebed gehoord en je tranen gezien.’

Daarna gingen drie mensen voor in gebed: ds. Menko Biewenga (NGK Enschede, ook een dag per week werkzaam in de Kristalkerk) bad voor degenen die ernstig ziek zijn, gemeentelid Lydia Scheringa bad voor de gezinnen en families en voor hen die geliefden verloren hebben als gevolg van een ziekte, en gemeentelid Bert Hammink droeg de chronisch zieken aan de Heer op. Zo veel mogelijk mensen werden bij name genoemd, behalve degenen die dat liever niet wilden.

De gemeente kijkt met dankbaarheid op deze bidstond terug: ‘Het was goed en samenbindend om onze zorgen en ons verdriet samen bij God te brengen, met gebed, zang en overdenking’, meldt het kerkblad. Ook veel leden uit de Morgensterkerk waren bij de bidstond aanwezig.

Webtip
De dienst is te beluisteren via kerkdienstgemist.nl/media/1518144-bidstond.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.