GKv Arnhem zoekt verbinding met de stad

0

Bij een gemeenteproject gaan gemeenteleden een aantal weken intensief met elkaar aan het werk. Zo ook in de Koepelkerk (GKv) in Arnhem. Daar loopt twaalf weken lang het gemeenteproject ‘Zie Jezus’. Dat komt natuurlijk naar voren in de kerkdiensten, maar in het kader van het gemeenteproject trekken ze ook de stad en de natuur in. Zo werd een stadswandeling gedaan met als thema ‘Zie Jezus in de geschiedenis’. In een oude stad als Arnhem is daar veel over te vinden. Oude kerken en gevelstenen getuigen onder andere van een eeuwenoude inzet voor mensen die het moeilijk hebben.

De Koepelkerk in Arnhem.

De Koepelkerk in Arnhem. (beeld Pkw98/Wikimedia)

Binnenkort wordt een bezoek gebracht aan de daklozenopvang. Uit de aankondiging: ‘In de gebrokenheid, de onmacht en het lijden van deze wereld wordt het koninkrijk van Jezus ook zichtbaar. Een groter contrast met zijn glorie kun je je haast niet indenken! Zijn voorkeur lijkt niet uit te gaan naar geslaagde projecten en succesvolle mensen, maar naar wat in mensenogen vaak niet in tel is. Van Jezus zijn de woorden: elke keer als je iets goeds deed voor je naaste deed je iets goeds voor Mij (Matteüs 25:40).’

Ook gaan gemeenteleden op bezoek in de wijk de Geitenkamp, waar christenen al langer bezig zijn de buurt te omarmen, onder andere door gezamenlijke maaltijden. Andere onderdelen zijn een bezoek aan een klooster en een natuurwandeling.

De Koepelkerk kent een eigen stadswerker, Wim Bos, die is aangesteld om verbindingen te leggen en te onderhouden tussen de stad en de kerk. Het is de bedoeling dat er foto’s gemaakt worden van de projectonderdelen en aan het einde wordt er een boek van gemaakt.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.