GKv-predikant Marten de Vries aan de slag in Albanië

OnderWeg | 20 oktober 2018
  • Nieuws

Marten de Vries, predikant van de GKv Bedum, gaat vanaf 2019 drie jaar lang voor 30 procent van zijn tijd aan het werk in de Ekklesiakerk in Tirana, Albanië. De leiders van deze kerk zijn zelf nog maar een paar jaar geleden tot geloof gekomen en lopen tegen allerlei vragen aan: hoe leid je een kerk, hoe preek je en wat betekent het om samen kerk te zijn? Om hen daarbij te helpen gaan de Ekklesiakerk en de GKv Bedum samenwerken.

Tirana, Albanië.

Tirana, Albanië.

Er hebben al diverse uitwisselingen tussen de GKv Bedum en de Albanese Ekklesiakerk plaatsgevonden. Ds. Marten de Vries bereidt zich voor op zijn nieuwe taak, onder meer door het leren van Albanees. De komende tijd zal hij de kerkleiders in Albanië lesgeven in (zelf) Bijbellezen, in het maken en houden van preken en in de uitvoering van hun ambten. ‘Ik heb veel respect voor deze jongens, die zonder enige theologische opleiding en korte tijd na hun eigen bekering, zich toegewijd geven aan de gemeente waarvoor zij zich samen verantwoordelijk weten’, aldus De Vries.

Dit werk in Albanië wordt ondersteund door Groningen Mission / Verre Naasten, een samenwerkingsverband van GKv-gemeenten in de classis Groningen. Tot september lag hun focus op vertaal- en publicatiewerk in Indonesië. Nu dat is overgedragen aan kerken in Australië wordt de focus naar Europa verlegd.

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Martijn Stoutjesdijk
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Bob Wielenga
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief