Bidden voor het dorp in Sliedrecht

0

Van 20 tot 27 januari wordt in heel Nederland weer de Week van Gebed georganiseerd. Dit jaar hebben christenen in Indonesië het thema bedacht: Recht voor ogen. Vanuit Deuteronomium 16:10-20 komt dit thema naar voren: Zoek het recht en niets dan het recht.

050204 Praktijklokaal foto 3De Week van Gebed is een gezamenlijk gebeuren, waarbij christenen uit diverse kerken samen bidden, ook voor kerkelijke eenheid. Steeds meer NGK- en GKv-kerken doen eraan mee.

Dat gebeurt ook door verschillende kerken in Sliedrecht, maar daar krijgt het thema een lokale toespitsing: samen bidden voor het dorp. Mensen kunnen de hele week terecht op diverse locaties om samen met anderen te bidden voor Sliedrecht en voor wat daar gebeurt, vanuit het verlangen om tot zegen te zijn voor deze gemeente.

‘Samen wordt niet alleen gebeden voor de kerken, maar ook voor politici, werknemers van bedrijven, ondernemers, werkers in zorg en welzijn enzovoort.’ Tegelijk is het een gebed vanuit de eenheid als christenen: ‘De zes deelnemende kerken (waaronder NGK en GKv) geloven in de kracht van “samen in alle verscheidenheid”. De verscheidenheid tussen de kerken wordt erkend én gewaardeerd.’

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter