Kampen-Zuid: tijdcollecte

0

Verschillende gemeenten kennen de tijdcollecte: mensen vullen op een briefje in wat ze kunnen doen, bijvoorbeeld voor een klus bij Present, en alles wordt keurig geregistreerd. In Kampen-Zuid (GKv) gaat het anders en kiezen ze voor een combinatie van halen en brengen: een tijdcollecte en een variant op de omkeercollecte.

De ‘boom’ met de briefjes. (beeld Rieko van Til)

De ‘boom’ met de briefjes. (beeld Rieko van Til)

Onlangs ging een themadienst over #Durf te delen, in dit geval: met elkaar. De collectezakken gingen rond en zaten na de rondgang vol briefjes van gemeenteleden die hun tijd wilden geven voor speciale doelen: boodschappen doen voor iemand, bij iemand op bezoek gaan, iemand begeleiden naar het ziekenhuis of naar een arts, klussen doen enzovoort. Er zat al met al een hoop tijd in de zakken.

Aan het einde van de dienst was er een omkeercollecte: wie dat wilde, kon een briefje uit de collectezak halen en dat aan iemand geven van wie hij wist of dacht dat die er wel wat aan zou hebben. Dat leverde tal van mooie matches op. De rest van de briefjes werd opgehangen in een ‘boom’ in de hal van de kerk. Er hangen inmiddels nog een paar briefjes aan. De actie in Kampen is niet voorbij. Wie nog tijd overheeft, kan een nieuw briefje ophangen.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter