Hulpverleningszondag in samenwerkingsgemeenten

0

In de GKv en NGK is hij nog niet zo bekend: de hulpverleningszondag. Preek, voorbede en collecte staan op die zondag in het teken van de hulp aan de naaste in nood. De CGK kent deze zondag wel en via de samenwerkingsgemeenten waar de CGK bij betrokken is, komen ook de GKv en NGK ermee in aanraking. In elk geval in Hengelo, waar sinds 1 januari net een 3G-gemeente is gevormd, en in Deventer, waar zo’n gemeente al veel langer bestaat, en waarschijnlijk ook op andere plekken waar de GKv en/of NGK samen met de CGK één gemeente vormen.

050304 Praktijklokaal foto 2Hulpverleningszondag is altijd op de eerste zondag van februari, dit jaar op 3 februari. Hij is ontstaan na de Watersnoodramp van 1953. Toen in die nood voorzien was, kwamen andere doelen onder de aandacht. ‘Ik breng je hoop’ is het thema voor dit jaar. Vanuit de CGK is een folder uitgebracht waarin enkele projecten worden genoemd, zowel ver weg als dichtbij. Zoals voor straatkinderen ver weg (in Botswana) en voor vluchtelingen dichtbij. Bij de folder zit een kaart die je kunt versturen naar iemand die je hoop wilt geven.

Verre Naasten is er ook bij betrokken en bedient de samenwerkingsgemeenten van CGK en GKv. De hulp vanuit Verre Naasten aan de naasten ver weg is dit jaar bestemd voor de lokale kerken en hun diaconieën in Venezuela, waar een crisis heerst.

Webtips
www.cgk.nl/hvz
verrenaasten.nl/hulpverleningszondag

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter