In twee jaar de Bijbel door

0

‘Gelukkig hoeven we in de vakantie niet Bijbel te lezen.’ Deze geestige reactie op Facebook gaat over het project Samen Bijbellezen van vier Hardenbergse GKv-kerken (maar leden van andere kerken zijn ook welkom).

050504 Praktijklokaal foto 3Samen Bijbellezen is een project waarbij je in twee jaar met elkaar de Bijbel doorleest en in aparte bijeenkomsten regelmatig samen bijpraat en elkaar vragen voorlegt. Predikanten hebben daarbij hun inbreng. In de vakantie staat het project stil. Het persoonlijke Bijbellezen natuurlijk niet.

Er is een speciale website ontwikkeld waar deelnemers een leesschema kunnen downloaden: www.samenbijbellezen.nl. Het is ook mogelijk om elke dag de te lezen tekst via e-mail te krijgen. De Bijbel wordt wel van kaft tot kaft gelezen, maar niet lineair van Genesis 1 tot Openbaring 22. Je hoeft overigens niet alle veertien blokken mee te doen; je kunt elk moment aanhaken en stoppen.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter