Midden in het verhaal

0

Hoe kun je een oude geschiedenis uit de Bijbel voor jongeren tot leven wekken? In de CGKv van Surhuisterveen gebeurde dat via virtual reality. De jongeren kregen een VR-bril op en werden op die manier als het ware deelnemers in een Bijbelverhaal. Na een belangrijke scene gaat de bril af en kunnen de jongeren met elkaar overleggen. Voor welke keuzes en dilemma’s stonden de mensen van lang geleden? Welke keuze zou jij maken? Dan gaat de VR-bril weer op en spelen ze het verhaal verder. Jongeren worden zo geconfronteerd met het maken van keuzes – en met het feit dat niet alle keuzes goed zijn.

De jongeren uit Surhuisterveen deden dit samen met jongeren van de CGK Kornhorn en de PKN Opende. De VR-techniek kwam van Young and Holy, de jeugdwerkorganisatie van Marian Timmermans en Corjan Matsinger. Via hun website kan een storyroom worden geboekt. Een storyroom is ‘een virtual reality experience waarbij je deel bent van een Bijbelverhaal en voor dilemma’s en levensvragen komt te staan, alleen en als groep’. De storyrooms zijn bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar en de maximale grootte van een groep is twaalf personen.

Webtip
www.youngholy.nl/storyrooms

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter