Thuis raken in de Bijbel

0

In de NGK Barendrecht worden voortaan ook de te lezen Bijbelgedeelten geprojecteerd met de beamer. Maar laten de mensen dan niet hun bijbeltje thuis? Dat deden ze toch al, zegt predikant Herman Scheffer. En het Bijbelgedeelte opzoeken blijkt soms ook lastig. Vandaar de Bijbel op de beamer. Zo kan iedereen het Bijbelgedeelte horen én zien.

050804 Praktijklokaal foto 2In het besluit om de Bijbelpassages te beamen ziet Scheffer wel aanleiding om nog eens over het omgaan met de Bijbel na te denken. Want het is volgens hem belangrijk dat je in dat boek thuis raakt. Daarom zijn de Bijbelgedeelten die hij tijdens zijn preek langsloopt en bespreekt, ook mee te lezen op de beamer. En natuurlijk hoopt hij dat iedereen toch zijn bijbel meeneemt.

‘Uiteindelijk werkt het pas goed als je er ook zelf mee aan de slag gaat. Als je op een later moment nog eens terugleest wat je in de Schriftlezing en preek gehoord hebt. En dat wordt weer makkelijker als je het in de kerk al een keer hebt opgezocht.’ Daarbij wijst hij op de (gratis) app Mijn Bijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap voor op de telefoon.

Webtip
www.debijbel.nl/app

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter