Paaswake voor tieners in Schildwolde

0

José Kruize, kerkelijk werker in de GKv Schildwolde, heeft met de tieners van die kerk een paaswake gehouden. Het ging om een hedendaagse versie van de tocht van Jezus naar Golgota met het kruis op zijn rug.

hands-1926414_640Het was een wandeling vol symboliek. De tieners droegen een enorme rugzak en maakten onderweg van bamboe een klein kruis en een vriendschapsbandje. Ook mochten ze een steentje met hun zorgen en verdriet in het water gooien, zoals we onze zorgen en verdriet bij het kruis mogen achterlaten. Bij elke stop werd een Bijbelgedeelte over Jezus’ kruisweg gelezen.

Ter afsluiting brachten ze een brandende kaars naar de kerk. Daar konden ze waxinelichtjes aansteken met in het achterhoofd de mensen die steun nodig hebben. Met als boodschap: het is belangrijk om het vuur brandende te houden en om anderen te helpen om hun vuurtje weer aan de gang te krijgen.

José Kruize: ‘Erg mooi om te zien dat de tieners elkaar spontaan gingen helpen om de rugzak te dragen (net als Simon Jezus hielp om het kruis te dragen) of om gedoofde lichtjes weer aan te krijgen.’

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter