Meet-inn vernieuwd in Ede

0

Kerk zijn voor de samenleving is niet iets van de laatste tijd. In Ede gebeurt dat al meer dan dertig jaar. Sinds 1988 draait daar de Meet-inn, een initiatief waaraan dertien kerken in Ede meedoen, waaronder de NGK en de GKv. De NGK al vanaf het begin; de GKv sinds 2007. De GKv levert wel veel vrijwilligers.

Bestuurslid Martijn Gort over de Meet-inn: ‘Het is begonnen als initiatief voor jongeren, toen de werkloosheid in de jaren tachtig onder hen heel hoog was. Maar inmiddels komen mensen van allerlei leeftijden hier naartoe.’ Ede ligt weliswaar in het hart van de Biblebelt, toch zijn er ook daar veel mensen die geen band met het christelijk geloof hebben. Maar iedereen mag zich er welkom weten.

De bijdrage van de kerken is niet alleen financieel, maar ook in vrijwilligers, die vaak meedoen gedreven vanuit het evangelie. Overigens is de opzet niet direct bedoeld om te evangeliseren, maar om er te zijn voor die ander. ‘We zien wel wat ervan komt en hoe een gesprek loopt.’

De Meet-inn heeft een plek in het centrum van Ede en is zaterdag 28 september opnieuw in gebruik genomen na een grondige renovatie.

Webtip
www.meet-inn.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter