Rouwgroep in Bergentheim

0

In de GKv van Bergentheim kan het verdriet over geliefden die er niet meer zijn, worden gedeeld in een rouwgroep.

(beeld Mactrunk/iStock)

(beeld Mactrunk/iStock)

Gespreksleider Ageeth Bolks introduceert het als volgt: ‘Rouw is bitter. Hard. Lastig uit te leggen. Verschillend per situatie. Rouw is hard werken. Rouw is blijvend. Het verlies van een dierbare, een man/vrouw, kind, kleinkind, vader/moeder, broer/zus, en alle pijn en vragen die daarbij komen. Waarom? Hoe verder? Het doet zo zeer…’

Iedereen ervaart rouw op zijn of haar eigen manier. Het maakt uit of de rouw het gevolg is van het verlies van een kind of juist een ouder. De eigen leeftijd maakt verschil. Op de eerste open avond is hierover doorgesproken. Na een inleiding van Bolks werd in drie groepen doorgesproken over het verlies van een kind, partner of ouder. Uitgangspunt: ‘Rouw is er in veel verschillende vormen en is voor ieder mens verschillend. En dat is goed, de ene vorm is niet beter dan de andere.’ De deelnemers keken terug op een mooie avond waarin er ruimte was voor het verdriet. Een nieuwe avond staat in 2020 op het programma.

Geïnteresseerd in ons magazine? Probeer OnderWeg drie maanden gratis. Meld je aan voor een Proefabonnement (Digitaal of Papier Plus).

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter