Speelse groeigroepen

0

In veel gemeentes wordt gewerkt met kringen of groeigroepen om samen te groeien in geloof. Vaak is de opzet vergelijkbaar: de kringleden bespreken met elkaar een Bijbelgedeelte aan de hand van een boek of een tekst van iemand die daarbij ook de nodige gespreksstof aanlevert.

De groeigroepen zijn behoorlijk verschillend, zo is er een wandelgroep, een creatieve groep en een kookgroep.

De groeigroepen zijn behoorlijk verschillend, zo is er een wandelgroep, een creatieve groep en een kookgroep.

De groeigroepen in de NGK Oostzaan zijn anders. Er zijn daar wel groeigroepen, maar die zijn behoorlijk verschillend. Er is een wandelgroep, een creatieve groep, een studiegroep naar de joodse wortels van het geloof, een kookgroep, een YouTubedienstengroep en een missionaire groep.

Ina IJlst, een van de deelnemers: ‘Het gekke was: ik vond er stiekem meerdere leuk. En ik heb me dus ook voor meerdere opgegeven, gewoon omdat het kan. Ik hoop en bid dat we zo met elkaar meer naar elkaar toegroeien en meer van elkaar leren, elkaar beter leren kennen en elkaar kunnen helpen.’

Het idee achter deze benadering is dat de groepen op maat zijn en voor elk wat wils bieden. Het doel is niet alleen groeien in geloof, maar ook – en dat geldt dus niet alleen voor de missionaire groep – om meer naar buiten te treden en mensen uit te nodigen om mee te doen. De belangstelling in de gemeente voor deze nieuwe opzet is groot.

Geïnteresseerd in ons magazine? Probeer OnderWeg drie maanden gratis. Meld je aan voor een Proefabonnement (Digitaal of Papier Plus).

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter