Overledenen op de ledenlijst

0

Er komt in de kerken steeds meer aandacht voor de gemeenteleden die ons zijn voorgegaan naar de Heer en voor de lege plaats die ze achterlaten. Eeuwigheidszondag is geen geïsoleerd verschijnsel meer.

In de GKv Barneveld-Voorthuizen kwam de vraag op of de overleden gemeenteleden ook nog een plek in De Wegwijzer (de naam van het informatieboekje met ledenlijst) mogen hebben. De vraag kwam vanuit een rouwgroep. Als overledenen niet meer in de ledenlijst voorkomen, kan het gevoel ontstaan dat zij uit de gemeente zijn verdwenen.

De kerkenraad: ‘Dat is gelukkig niet zo, integendeel, zij zijn ons voorgegaan naar de hemel en in Christus blijven wij met elkaar verbonden.’ Daarom voldoet de kerkenraad aan dit verzoek. ‘De Wegwijzer is meer dan alleen een ledenlijst of handboekje, het geeft ook de gelegenheid om met elkaar in de gemeente mee te leven.’ Van deze mogelijkheid wordt ook gebruikgemaakt. In de papieren versie zijn de namen van de overledenen terug te vinden; in de app van de kerk niet.

Geïnteresseerd in ons magazine? Probeer OnderWeg drie maanden gratis. Meld je aan voor een Proefabonnement (Digitaal of Papier Plus).

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter