Kerkmok in de Proosdijkerk

0

Schoon en heel: dat is de vereiste voor de kerkmok in de Proosdijkerk (Ede, NGK). Net als in veel andere kerken drinken ze daar samen koffie na de kerkdienst. Het belangrijkste doel is: het ontmoeten van elkaar. ‘De koffie is bijzaak en de bekertjes al helemaal. Maar daar willen we het toch heel even over hebben’, schrijven Corrie Blanken en Anita Noorlander in de nieuwsbrief.

De bekertjes waren gemaakt van niet-recyclebaar materiaal. Daarom kwamen er kwamen steeds meer gemeenteleden met hun eigen mok naar de kerk. En dat willen ze in de Proosdijkerk graag uitbreiden. Hun idee: neem een mok mee waarop je uitgekeken bent, zet die neer in de kerk en kies daarna een andere uit de bonte verzameling kerkmokken die op die manier groeit.

Betekent dat niet meer werk voor de koster? Dat is niet de bedoeling. Er staat een rol papier klaar om de mok even uit te vegen en thuis kun je je nieuwe mok dan verder schoon maken. Een kleine bijdrage aan de vorming van een groene gewoonte.

Neem een gratis Proefabonnement op magazine OnderWeg.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter