Doorpraten over het geloof in Apeldoorn

0

Wie graag Bijbelstudie doet, komt in de GKv Apeldoorn-Zuid volop aan zijn trekken: volgens de website zijn er niet minder dan zeven groepen actief, inclusief een mannenvereniging. Toch ziet dominee Marinus Beute genoeg ruimte voor nog een initiatief.

(beeld Sarah Noltner/Unsplash)

(beeld Sarah Noltner/Unsplash)

‘Ik ben van plan de komende maanden af en toe een avond in de kerk te beleggen om met iedereen die dat wil een onderwerp te bespreken vanuit de Bijbel’, zegt Beute. ‘Mijn idee is: we komen op genoemde avond bij elkaar, ik houd een korte inleiding en vervolgens gaan we er met elkaar over in gesprek. Noem het een gemeentebrede Bijbelstudie, noem het geloofsgesprekken. We zingen een lied, we bidden en gaan weer naar huis.’

Het gaat om een serie van drie avonden met bijvoorbeeld als onderwerp: het grote plan met mijn leven. ‘Je hoeft ook niet alle avonden te komen. Ze staan op zichzelf’. Beute ziet de avonden als een mooie gelegenheid om met andere mensen dan die uit je eigen kringetje in gesprek te komen.

Neem een gratis Proefabonnement op magazine OnderWeg.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter