Petrakerk Harderwijk 2.0

0

‘Droom jij ook over een kerk waar ruimte is voor iedereen, waar we elkaar steunen en samenwerken, waar we ervaringen delen en niet oordelen, waar goede muziek en sprekers zijn, waar de Bijbel opengaat, we steeds meer lijken op Jezus en waar we het goede nieuws willen delen met anderen?’ Zo nodigen jongeren in de Petrakerk in Harderwijk (GKv) de generaties boven hen uit om mee te denken.

(beeld Valya Polishchuk/Unsplash)

(beeld Valya Polishchuk/Unsplash)

Een van de jeugdgroepen heeft daarover een filmpje gemaakt, te bekijken op de Facebookpagina van de kerk. De gemeente heeft het al gezien tijdens de dienst van 9 februari met de bedoeling om er de zondag erna over in gesprek te gaan: ‘Laten we komende zondag samen met onze jongeren verder dromen tijdens een Zondag 2.0-dienst met als thema ‘Growing Young‘.

Op een zondag 2.0 gaat het anders dan anders. Er is dan een bijeenkomst die duurt van tien uur tot half twee met koffie of thee vooraf. De gemeenteleden komen van de kerkdienst in een gezamenlijke lunch terecht. Ieder neemt wat mee voor zichzelf en voor een ander. Het samenzijn wordt afgesloten met een sing-in, waaraan de jongerenband meewerkt. Tijdens de sing-in wordt er niet alleen gezongen; er zijn ook persoonlijke getuigenissen en een filmpje van een jeugdgroep.

De zondag is de afsluiting van een gemeenteproject: samen één. Uit de nieuwsbrief daarover: ‘Allemaal verschillende mensen in de Petrakerk, wat een verscheidenheid. Maar allemaal passen ze geweldig in die ene weg van God, de weg van Jezus Christus, die mensen langs de weg van kruis en opstanding tot hun recht laat komen.’ De gemeenteleden kregen daarom ook de uitnodiging om allemaal een bloem mee te nemen om samen een mooi boeket te maken.

Webtips

www.facebook.com/petrakerkharderwijk
www.praktijkcentrum.org/thema/relationeel-jeugdwerk/
petrakerkharderwijk.nl

Neem een gratis Proefabonnement op magazine OnderWeg.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter