Aan de gemeente te Woerden, van Petrus

0

In Woerden ontving de gemeente een brief van Petrus. Nee, niet van hemzelf, maar geschreven in zijn stijl. Dat was een werkvorm op een Bijbelstudiegroep in de samenwerkingsgemeente CGK-GKv te Woerden. Ze behandelen daar de eerste brief van Petrus en kwamen op het idee om een hedendaagse brief te schrijven. Ze hebben zich goed ingeleefd. Met, helemaal volgens de opzet van de apostolische brieven, een compliment en een punt van aandacht. Uit een van de brieven:

(beeld Bundo Kim/Unsplash)

(beeld Bundo Kim/Unsplash)

‘Of u nu afkomstig was van de gemeente van Bodegraven of van de gemeente van Woerden, u heeft er alles aan gedaan om één gezamenlijke gemeente te worden. Ook bij de oudsten onder u heeft een goede vermenging plaatsgevonden.

Wat mij is opgevallen binnen uw samenwerkingsgemeente is dat er wel verschillende broeders en zusters aan de buitenrand leven. Zij weten zich een kind van God maar voelen zich met regelmaat erg eenzaam.

Dit mag toch binnen de gemeente van Gods kinderen niet voorkomen. Christus is voor ons allen gestorven en opgestaan. En nu wij kortgeleden de komst van de Zoon van God op aarde hebben gevierd mag ik u wijzen op zijn grootheid en almacht en dat wij allemaal bij Hem horen.’

Een punt dat zeker niet alleen in Woerden speelt.

Neem een gratis Proefabonnement op magazine OnderWeg.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter