Digitaal gemeentegebed

0

Een simpele manier om mensen actief bij de kerkdienst te betrekken, is hen online gebedsonderwerpen laten opgeven via de Mentimeter. Gemeenteleden loggen in met een inlogcode en krijgen enkele minuten tijd (bijvoorbeeld tijdens een luisterlied) om gebedspunten op te geven, vanuit privacy-oogpunt zonder namen.

De onderwerpen komen in beeld; hoe vaker genoemd, hoe groter het lettertype. De voorganger bidt vervolgens voor enkele onderwerpen of vraagt gemeenteleden om op hetzelfde moment of later thuis voor een paar punten te bidden. De gebedspunten worden na afloop gemaild of in een besloten Facebookgroep geplaatst.

In de Verbindingskerk (GKv/NGK Heerde/Epe) resulteerde het gebruik van de Mentimeter in een dienst in 36 gebedspunten. Ds. Richard Vervoorn uit Heerde/Epe is enthousiast over de Mentimeter. ‘Je kunt het ook voor andere dingen gebruiken zoals vragen voor jongeren in/over de preek of voor uit het uitwisselen van digitale groeten’. Hij adviseert om selectief te zijn in het gebruik van de Mentimeter. ‘Eén keer per dienst is genoeg; dus of voor gebedspunten of voor iets anders.’

Neem een gratis Proefabonnement op magazine OnderWeg.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter