Twee emeritus predikanten verlaten GKv

0

Ds. Henk Drost en ds. Alko Driest hebben de GKv verlaten vanwege moeiten met diverse geestelijke en theologische ontwikkelingen.

Ds. Henk Drost (67), emeritus predikant van de GKv Zwijndrecht-Groote Lindt, heeft de GKv verlaten en zich aangesloten bij de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN), een kerkgemeenschap van voornamelijk ex-GKv-leden en -predikanten. Hij gaf in artikelen en toespraken al langer blijk van zijn moeite met diverse geestelijke en theologische ontwikkelingen in de GKv, de synodebesluiten om ruimte te geven voor vrouwelijke ambtsdragers en een verkeerde omgang met de Bijbel die hij daaronder zag liggen.

Ds. Drost is medewerker van het blad Nader Bekeken. Hij diende de GKv-gemeenten van Eemdijk (1982), Rotterdam-Oost (1986), Brunssum-Treebeek (1990, missionair werk in Venlo), Haren (1998), Houten (2003), Arnhem (missionair werk in Oekraïne) en Zwijndrecht-Groote Lindt (2014). Zijn toespraak Een gezonde kerk is te lezen op www.orthodoxgereformeerd.com.

Ds. Alko Driest (74), emeritus predikant van de GKv Groningen-Zuid/Helpman, heeft om vergelijkbare redenen de GKv verlaten. Samen met andere emeritus predikanten schreef hij daarover in 2016 de brochure Hij en zij. Ds. Driest weet nog niet bij welke kerkgemeenschap hij zich zal aansluiten. Hij diende de GKv-gemeenten van Leeuwarden-Huizum (1981), Buitenpost (1986), Zeist (1994) en Groningen-Zuid (1999).

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter