Bedumse kerken groeten elkaar

0
(beeld Regina Vos)

(beeld Regina Vos)

Het Groningse dorp Bedum kent vijf kerken. Vier van hen ontmoeten elkaar twee keer per jaar tijdens een informeel overleg: de GKv, de PKN, de Hervormde gemeente en de Heilige Liudgerparochie Noord-Groningen. De vijfde kerk is de streekgemeente De Gereformeerde Kerk. Tijdens dat overleg ontstond het idee om elkaar een groet te sturen die ook in de kerkbladen zou worden afgedrukt. Het werd meer dan een groet, het werd ook een korte introductie van elke kerk. Dat leidde tot een dik nummer van het GKv-kerkblad Martyria. Het woord Martyria betekent getuigenis.

Jaap Karssies van de GKv legt uit: ‘Wij willen, moeten dus getuigen van Jezus de gekruisigde, wat meer is, de opgestane uit de dood. Hoewel we dat lang niet altijd doen en ons leven ook lang niet altijd daarvan getuigt, moeten we wel over en van onze Heiland willen en kunnen getuigen.’ Martyria bevat vier inhoudelijke verhalen, waarin de Bedumer kerken op een gevarieerde manier elkaar in coronatijd aanspreken. ‘Moge Jezus van Nazareth ons allen aansporen, dwars door alle kerken heen, liefdevol om te gaan met elkaar, met alle mensen om ons heen en met onze prachtige planeet’, schrijven Nellie Hamersma-Sluis en Dorus Wubbels van de Heilige Liudgerparochie.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter