Schrijf je eigen geloofsbelijdenis

Praktijkcentrum | 13 november 2021
  • Praktijklokaal

In de Lasonderkerk in Enschede (NGK) kwamen ouders van tieners bij elkaar. Aanleiding was dat ze in Enschede merken dat tieners (en dus de gezinnen van tieners) na corona niet altijd gemakkelijk de weg naar de kerk weer terugvinden. De beide predikanten, dominee Janneke Burger-Niemeijer en dominee Jan Mudde, hebben daarover met ouders van tieners doorgepraat. Inzet: schrijf je eigen geloofsbelijdenis. Dit naar aanleiding van de geloofsbelijdenis van Israël in Deuteronomium 6:4-9.

De ouders deelden hun geloof met elkaar. Want het is vanwege je eigen geloof dat je je kinderen zo graag meeneemt naar de kerk. Je hoopt dat je kinderen hun eigen geloof gaan ontdekken en leren verwoorden. Kernpunt in het gesprek over tieners en kerk was onder andere het belang van aansluiting en ontmoeting. Maar ook constateerden ouders en predikanten dat de wereld van tieners vaak zo anders is dan die van ouders. Binnen de kerk worden deze punten gedeeld met degenen die met jongeren werken.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Hopen tegen wil en dank

Hopen tegen wil en dank

Arie Kok
  • Interview
  • Thema-artikelen
Zal er ooit een dag van vrede zijn?

Zal er ooit een dag van vrede zijn?

Peter Hommes
  • Opinie
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief