Honderden sterren

Praktijkcentrum | 8 januari 2022
  • Praktijklokaal

Wie rond Kerst langs kerkgebouw De Bron liep (GKv Berkel en Rodenrijs), zag honderden sterren op de ramen van de kerk. Alle adressen binnen de gemeente, die ruim zevenhonderd leden telt, kregen vooraf een ster thuis gestuurd met de uitnodiging om daarop iets te maken dat verband houdt met Kerst. Mensen maakten daar op heel verschillende manieren iets moois van, bijvoorbeeld met een paar woorden van een lied of een kleurrijke tekening. De sterren zijn ingezameld en daaruit ontstond een nieuw kunstwerk op de ramen van de kerk. Een notenbalk vormt de basis met daarboven de woorden ‘Ere zij God’. Boven de balk zijn in een grote kring alle sterren opgeplakt.

Het project zorgde ervoor dat er veel contactmomenten waren met en tussen gemeenteleden. Ook kreeg elk adres binnen de gemeente een kaars en een boekje met puzzels die verwezen naar allerlei activiteiten in De Bron en naar het Kerstfeest. Zo konden gemeenteleden in een tijd van beperkingen door corona toch onderlinge verbinding ervaren.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Verlos ons uit de greep van het systemische kwaad

Verlos ons uit de greep van het systemische kwaad

Maarten Boersema
  • Interview
  • Thema-artikelen
Zij helpen anderen het goede te doen

Zij helpen anderen het goede te doen

Sjoerd Wielenga
  • Reportage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief