Kerk Onderweg

Jan Kuiper | 11 augustus 2023
  • Algemeen
  • Kerk Onderweg

Delen: dichtbij

Je ziet ze overal verschijnen: deelkastjes, boodschappenkastjes of welke naam ze ook krijgen. Mensen kunnen daarin producten kwijt die anderen met een kleine beurs goed kunnen gebruiken. Regelmatig nemen kerken hiervoor het initiatief, maar ook stichtingen of particulieren pakken zoiets op. De Opgang (NGK Hoogeveen) plaatste eind vorig jaar op initiatief van de diaconie zo’n deelkastje. Kortgeleden werd het eerste kwartaal geëvalueerd. Daaruit blijkt onder meer dat de kast door de doelgroep goed gevonden wordt en vrij snel leeg is. Het kastje wordt drie keer per week gevuld met houdbare producten door verschillende mensen. Helaas ontbreekt de doelgroep zelf in de evaluatie. Daardoor blijft buiten beeld wie zij zijn en of zij, naast boodschappen, misschien ook andere hulp kunnen gebruiken.

Het kastje wordt gevuld via giften voor dit doel en met boodschappen die in een krat in de kerk gedaan worden. Opvallend is dat de plaatselijke supermarkten in Hoogeveen de weg naar het kastje nog niet gevonden hebben. Wat zij over hebben, gaat naar de voedselbank. Met een uitzondering: de Plus supermarkt zorgde voor twintig boodschappenpakketten.
Ook andere kerken in Hoogeveen hebben zo’n kastje; bij diverse zorgcentra staan zogenoemde buurtkoelkasten. De conclusie van de diakenen van De Opgang is positief: ‘Het is een mooie manier om samen te delen en naar elkaar om te zien. Want door samen te delen is er genoeg!’

Delen: met Oekraïne

U moet u inloggen om dit artikel te bekijken. Inloggen om toegang te krijgen.

Ontdek met kinderen Bijbel en geloof

Ontdek met kinderen Bijbel en geloof

Maartien Hutter
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief