Roel Kuiper benoemd tot rector TU Kampen

0

Roel Kuiper wordt vanaf 1 mei 2015 voorzitter van het College van Bestuur van de Theologische Universiteit Kampen en neemt vanaf 26 juni tevens het rectoraat op zich. Kuiper is momenteel hoogleraar in Kampen en Rotterdam en senator voor de ChristenUnie in de Eerste Kamer.

Kuiper volgt de huidige voorzitter en rector Mees te Velde op, die op 26 juni met emeritaat gaat. Vanaf die datum tot 2018 zal Kuiper samen met Jan de Jong het College van Bestuur van de TU Kampen vormen.

Na zijn aantreden legt Kuiper zijn werk als bijzonder hoogleraar voor de Stichting Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam neer. Hij blijft wel buitengewoon hoogleraar ‘Christelijke identiteit in maatschappelijke praktijken’ in Kampen.

Jan Ophoff, voorzitter van de Raad van Toezicht, denkt dat Kuiper de juiste man is om de TU Kampen door ‘turbulent vaarwater’ te leiden. ‘Als zelfstandige, kerkelijke instelling staat de universiteit voor stevige uitdagingen en spannende vragen, ook in de samenwerking met anderen. Tegelijk worden aan docenten en hoogleraren hoge eisen gesteld in onderwijs en onderzoek. We zijn blij dat we op in Roel Kuiper een bestuurder hebben gevonden die daar leiding aan kan geven.’

Roel Kuiper zal met regelmaat columns schrijven in OnderWeg.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter