In beeld: Karla Apperloo-Boersma

0
Karla Apperloo-Boersma | 54 jaar | woonplaats: Enschede | kerkelijke gemeente: GKv Enschede-Oost |  gezinsomstandigheden: gehuwd, drie kinderen die de deur uit zijn | werk: projectleider bij Refo500

Karla Apperloo-Boersma | 54 jaar | woonplaats: Enschede | kerkelijke gemeente: GKv Enschede-Oost | gezinsomstandigheden: gehuwd, drie kinderen die de deur uit zijn | werk: projectleider bij Refo500

‘In beeld’ laat je aan de hand van acht vragen kennismaken met GKv’ers en NGK’ers. In deze aflevering: Karla Apperloo-Boersma.

1. In welk Bijbelpersonage herken je jezelf? Waarom? Ik herken me niet zozeer in een personage, wel in eigenschappen van sommige personen, bijvoorbeeld van de zussen van Lazarus: Maria, die aan de voeten van de Heer zit en naar Hem luistert, en Martha, die aan het werk is. Beide zijn in mijn geloof terug te vinden: naar Christus’ woorden luisteren en dan vervolgens proberen daar iets mee te doen.

2. Wat is voor jou gemeente zijn? Op weg zijn naar een heerlijke toekomst die Christus mogelijk heeft gemaakt. Een weg die je met elkaar gaat en soms ook met elkaar zoekt.

3. Aan welk thema moeten we in OnderWeg een keer aandacht schenken? Thema’s die te maken hebben met het omgaan met toenemende diversiteit in de kerken vind ik belangrijk. Ook zouden onderwerpen rond persoonlijke spiritualiteit en hoe we die laten zien in onze omgeving een plek kunnen krijgen. Vraag vooral ook jongeren – de kerk van de toekomst – naar wat hen bezighoudt, om daar iets mee te doen.

4. Wat is je favoriete lied? Waarom? Geloof is voor mij niet een constante, geloof kent hoogte- en dieptepunten, vreugde en worsteling. Favoriet is dan het lied dat op dat moment het meeste met me doet. Om er toch één te noemen: Psalm 51 vers 5, omdat ik het nodig heb dat God mij een nieuw hart geeft dat leeft in het licht. En de wijs vind ik prachtig.

‘Geloof is voor mij niet een constante, geloof kent hoogte- en dieptepunten, vreugde en worsteling’

5. Geloven kun je niet alleen, omdat… God ook door mensen werkt. Via hen wijst Hij me regelmatig de weg en geeft Hij me kracht.

6. Waar mogen ze je voor wakker maken? Ik word liever helemaal niet wakker gemaakt, want ik heb een goede nachtrust nodig. Elke nieuwe dag zie ik uit naar wat God me zal geven, waarbij het genieten vaak in de kleine dingen zit.

7. Welke zin (of welk beeld) uit een preek heeft zo’n indruk op je gemaakt dat je het nu nog weet? Ik vergeet nooit wijlen dr. R.H. Bremmer, die bij een preek over de renbaan van het geloof (Hebreeën 12) mij als jong meisje een Engelse variant voorhield: Run the great race of the faith. Dat beeld komt nog vaak bij me op, vanwege de manier waarop hij het zei en omdat ik het zo treffend vind.

8. Welke kast in jouw huis zegt het meest over wie je bent? De kast in mijn werkkamer, met daarin fotoboeken, literatuur, studieboeken, boeken die ik van mijn opa Boersma geërfd heb (stevige gereformeerde literatuur) en mijn Refo500-archief.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter