NGK en GKv ontmoeten elkaar in Bunschoten-Spakenburg

0

Enkele honderden mensen waren op donderdag 5 februari aanwezig op een ontmoetingsavond voor leden van de NGK en de diverse GKv-gemeenten in Bunschoten-Spakenburg. De avond was een vervolg op een avond van gebed en verootmoediging begin 2014.

Maranathakerk

De avond vond plaats in de Maranathakerk (GKv).

De bijeenkomst in de Maranathakerk vond plaats onder verantwoordelijkheid van de Gkv-NGK-samensprekingscommissie. Onder het motto ‘Samen sterker, samen verder’ gaven ds. Atze Buursema (GKv) uit Amersfoort en OnderWeg-hoofdredacteur Ad de Boer (NGK) vanuit hun landelijke en plaatselijke ervaring adviezen voor het vervolgtraject in Bunschoten-Spakenburg, waar de gesprekken gericht zijn op het elkaar erkennen als kerken van Christus.

Buursema schetste als één van de conclusies van de GKv-NGK-samensprekingen in Amersfoort dat het mogelijk is om levend bij hetzelfde Woord van God tot verschillende inzichten te komen, bijvoorbeeld over de vrouw in het ambt. De Boer benadrukte: ‘De Here geeft een geopende deur in de relatie tussen beide kerken. Het is aan ons, aan u om daardoor naar binnen te gaan.’

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter