NGP initieert opnieuw roepingenzondag

0

De Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding (NGP) heeft net als vorig jaar een roepingenzondag geïnitieerd. De opleiding vraagt kerken om op zondag 26 april aandacht te besteden aan ‘de roeping tot predikant en ander werk ten dienste van Gods koninkrijk’.

(beeld NGP)

(beeld NGP)

De NGP is blij met de vijftien studenten die het momenteel heeft, maar merkt dat de instroom van nieuwe studenten beperkt is en maakt zich daar zorgen over.

‘We weten niet of er sprake is van een structurele ontwikkeling, maar vinden de aanwas van theologiestudenten uit onze kerken belangrijk genoeg om hiervoor expliciet aandacht te vragen’, schrijft voorzitter Ben Vreugdenhil in een brief aan de kerken.

Concreet vraagt de NGP of kerken de derde zondag na Pasen, dit jaar 26 april, willen inrichten als een roepingenzondag. Eén van de kerndocenten van de NGP, Ad van der Dussen, heeft daarvoor een preekscheets opgesteld (te downloaden via de NGP-website). Voorgangers kunnen de preekschets vrijelijk gebruiken.

‘Het is ons bekend dat er al veel themazondagen zijn en dat niet iedereen op nog weer een speciale zondag zit te wachten. Maar het gaat ons erom dat zo’n roepingenzondag de kerken een kapstok kan bieden om aandacht te geven aan de behoefte aan meer predikanten en andere werkers in Gods koninkrijk’, aldus Vreugdenhil.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter