TU Kampen houdt symposium over Augustinus

0
Ko Sarneel, Augustinus. 'Sancte Augustine o.p.n [ora pro nobis]' Olieverf op doek, ca. 1958-1960.

Ko Sarneel, Augustinus. ‘Sancte Augustine o.p.n [ora pro nobis]’ Olieverf op doek, ca. 1958-1960.

De Theologische Universiteit Kampen organiseert op 4 juni een symposium over ‘het kwaad’ in de theologie van Augustinus, getiteld: ‘Is Augustinus onder de vrienden van Job?’ Aanleiding is de promotie van Bart van Egmond, een dag eerder, op een proefschrift over de relatie tussen Gods straf en Gods genade in het denken van Augustinus.

De sprekers van symposium komen van de TU Kampen, de Katholieke Universiteit Leuven en de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. Zij gaan onder meer in op de vraag wat het kwaad is en waar het vandaan komt. Daarbij wordt Augustinus’ theologie – dat het lijden altijd straf op de zonde is – bevraagd. Is er bij Augustinus wel ruimte voor de ervaring van het kwaad als raadsel en voor de klacht aan het adres van God?

Zie voor een overzicht van de sprekers en meer informatie www.tukampen.nl/augustinus.


OnderWeg nr. 9 | Thema: Augustinus anno 2015

OnderWeg besteedde op 2 mei uitgebreid aandacht aan Augustinus in een speciaal themanummer, met onder meer een interview met promovendus Bart van Egmond. Bent u abonnee? Log in op de website en lees het nummer in het archief. Geen abonnee? Bestel het nummer na via administratie@onderwegonline.nl.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter