Kringen op maat

0

Kringenwerk kun je op allerlei manieren organiseren. Veel gemeenten hebben geografisch ingedeelde kringen (miniwijken), waarin gemeenteleden bij elkaar komen die dicht bij elkaar in de buurt wonen. De NGK Wageningen doet het anders en organiseert de kringen per onderwerp.

De NGK Wageningen organiseert de kringen per onderwerp. Zo draaide er een lofprijskring.

De NGK Wageningen organiseert de kringen per onderwerp. Zo draaide er een lofprijskring.

Zo was er een kring voor jongvolwassenen, maar ook een geloven-anno-nu-kring, een lofprijskring, een nieuwe-liedboekkring, en een kring die de Marriage Course volgt. Je zit dus niet automatisch elk jaar op dezelfde kring; dat hangt af van je eigen interesse en die van anderen.

Eind juni wordt een nieuw overzicht van de dertien kringen met uitgebreide profielbeschrijvingen gepubliceerd. Ieder gemeentelid kan nu inschrijven op enkele kringen van zijn of haar voorkeur: waar doe je het liefst aan mee, wat is je tweede voorkeur etc.?

Albert Willemsen, ouderling voor geestelijke groei, zegt daarover: ‘Dat iedereen bij de kring van zijn keuze komt, zullen we nooit kunnen garanderen, maar we kunnen op die manier wel zorgen voor gelijke kansen.’ En dat is weer belangrijk, omdat het gemeenteleven voor een groot deel in de kringen plaatsvindt. De kringen komen om de veertien dagen bij elkaar.

Webtip
wageningen.ngk.nl/uploads/kringprofielen%202013-2015.pdf

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter