Nieuwe wegen in de preekvoorziening

Praktijkcentrum | 10 augustus 2015
  • Praktijklokaal

In de GKv Nieuwleusen is een klankbordgroep rond de eredienst ontstaan, die zich ook bezighoudt met de preekvoorziening. En wat andere kerken misschien niet hardop zeggen maar wel doen, schrijven zij op. Zij zoeken gastpredikanten die passen bij de gemeente. Ze laten de preekvoorziener niet zijn of haar eigen voorkeur volgen, maar geven daarvoor een leidraad.

(beeld OpenClipartVectors / Pixabay.com)

(beeld OpenClipartVectors / Pixabay.com)

De GKv Nieuwleusen is een relatief jonge gemeente, met een gemiddelde leeftijd van rond de dertig, en wil graag dat de erediensten een bijdrage leveren aan de geestelijke vorming van jong en oud. Daarom gaan ze op zoek naar ‘voorgangers die op een directe, betrokken wijze het evangelie kunnen uitleggen; die dat doen in hedendaags Nederlands en die op een aansprekende wijze het evangelie op de harten van de mensen kunnen binden en zowel “jong” als “oud” zo veel mogelijk bij de eredienst betrekken’, aldus de leidraad.

Het gaat ze daarbij wel om de inhoud; vormen zijn ondergeschikt aan het doel: God en de uitleg van zijn Woord in de situatie van nu.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Rolf Robbe
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Peter Hommes
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief