In beeld: Ard Hunnersen

Peter Hommes | 2 april 2016
  • In beeld

‘In beeld’ laat je aan de hand van acht vragen kennismaken met GKv’ers en NGK’ers. In deze aflevering: Ard Hunnersen.

Ard Hunnersen | 41 jaar | woonplaats: Zwolle | kerkelijke gemeente: De Fontein, GKv Zwolle-West | getrouwd met Caty, vier kinderen: Niels (14), Lisa (†), Edith (11), Jesse (7) | werk: communicatiecreatieveling. (beeld Eljee Bergwerff)

Ard Hunnersen | 41 jaar | woonplaats: Zwolle | kerkelijke gemeente: De Fontein, GKv Zwolle-West | getrouwd met Caty, vier kinderen: Niels (14), Lisa (†), Edith (11), Jesse (7) | werk: communicatiecreatieveling. (beeld Eljee Bergwerff)

1. Op welke manier heeft jouw geloof je leven veranderd? God heeft mij niet zomaar gemaakt, ik ben hier niet toevallig. Ik ben mijn eigen ‘bewijs’ van zijn aanwezigheid en het geeft rust te weten dat Hij er altijd is. Dat roept ook vragen op: hoe wil God mij midden in deze spannende en steeds veranderende wereld gebruiken? Dat houdt mij weleens bezig. Ook besef ik dat we veel dingen in dit leven nooit zullen begrijpen. Geloven is voor mij vasthouden én loslaten.

2. Welke Bijbeltekst is jou het meest dierbaar en waarom? Johannes 8:12. Een prachtige beeldspraak: volg de lichtbron, als je wilt dat er licht is in je leven. Dat is de essentie van Jezus volgen in jip-en-janneketaal.

3. Wat doe je om gelukkig te zijn? Genieten van het leven. Muziek maken. Concerten bezoeken. Samen met mijn vrouw een betere film pakken of heerlijk naar de sauna. Lekker koken en mooie dingen maken. Soms schrijf ik gedichten.

4. Wat is je mooiste ervaring in de kerk? Het organiseren van de kerkdiensten rond Pasen in 2013, als bandleider, samen met het muziekteam en de predikanten. De dienst op Goede Vrijdag was devoot en eindigde ernstig en ingetogen. Op paaszondag brak het feest los: een grote lofprijzing met koor, band, orgel, viool en bugel. Een krachtig tweeluik dat intens beleefd werd. Geweldig om op die manier met muziek betekenis te geven aan Pasen en God daarmee te eren.

Geloven is voor mij vasthouden én loslaten

5. Wat is je favoriete vakantiebestemming? Frankrijk en Zwitserland. Oogverblindende natuur, gezellige, charmante stadjes en romantisch slingerende rivieren. Machtige bergen met witte toppen, blauwe luchten en frisgroene alpenweiden. Het evenwicht van het woeste en het intieme en lieflijke.

6. Wat kunnen kerken leren van de PR-wereld? Vormen voelen misschien veilig, ze zijn niet heilig. Experimenteren moet je dóen. Zoek nieuwe vormen op het gebied van muziek, drama, kinderwerk, beeldende kunst, humor en zelfspot, poëzie enzovoort. God heeft ons niet voor niets creatief gemaakt. Een betrouwbare boodschap in een goede vorm levert ook veel meer op. Tijdens onze vakantie op Texel was er een kerkdienst gericht op gezinnen met daarin een poppenkastvoorstelling: ‘De kerk draait doorrr’. Dat kwam erg goed over en zoiets geeft nieuwe ideeën. Natuurlijk is dat even wennen, maar durf los te laten en laat je door Gods Geest verrassen! Liever iets minder theologie en wat meer inspiratie.

7. Wat is jouw beste moment van de dag? Dat kan iets simpels zijn als een ritje met de auto over de oude IJsselbrug. Met uitzicht op de nieuwe spoorbrug en de opkomende zon die daarachter in sepia veelbelovend doorbreekt, boven de geheimzinnig dampende IJssel. Ondertussen de mooiste muziek op radio. Echt zo’n moment dat je denkt: kom maar op met die dag!

8. In welk Bijbelpersonage herken je jezelf? In David, de singer-songwriter die zich uit in muziek en liederen. Vol overgave, het komt uit zijn hart. Een impulsief en intuïtief gevoelsmens. Aan de ene kant stoer en heldhaftig, aan de andere kant toont hij berouw op het moment dat hij geconfronteerd wordt met zijn fouten.

Over de auteur
Peter Hommes

Peter Hommes is predikant van de GKv Leusden en redacteur van OnderWeg.

Gods Geest in het Oude Testament

Gods Geest in het Oude Testament

Koert van Bekkum
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Reisbagage: ‘Leren omgaan met de Bijbel is als leren fietsen’

Reisbagage: ‘Leren omgaan met de Bijbel is als leren fietsen’

Pieter Kleingeld
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief