Wereldwijde campagne Alphacursus

0

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de bekende Alphacursus in een wereldwijde campagne gelanceerd, eerst in september 2016 en opnieuw in januari 2017. Aan Nederlandse kerken is gevraagd om hierop in te steken, voor plaatselijke promotie te zorgen en Nederlanders uit te dagen de cursus te volgen. Alpha Nederland verzorgt de landelijke ‘zichtbaarheid’ van het initiatief.

021106 Praktijklokaal foto 3Nu al hebben kerken in zo’n honderd Nederlandse plaatsen zich aangemeld. Dit betreft bijvoorbeeld de NGK in Apeldoorn, de GKv in Arnhem, de GKv en NGK in Houten, de NGK in Maassluis en de GKv en NGK in Utrecht.

Met de nieuwe campagne hoopt Alpha zo’n anderhalf miljard mensen over de hele wereld te bereiken. Aan deze grootschalige campagne wordt meegewerkt door de Britse avonturier Bear Grylls, die onder meer de Mount Everest beklommen heeft. Bekendheid kreeg hij vooral door de Discovery-televisieserie Man vs. Wild, een nummer 1 reality-serie die wereldwijd door meer dan een miljard mensen is bekeken. Grylls is een voormalige Alphadeelnemer; volgens Grylls was Alpha ‘zijn grootste avontuur ooit’.

Webtips
www.alphanederland.org
www.alpha-cursus.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter