Zichtbare ouderlingen

Praktijkcentrum | 25 juni 2016
  • Praktijklokaal

Wie in het buitenland naar de kerk gaat, is het meestal wel gewend: na afloop staat de voorganger bij de uitgang om iedereen te groeten. Zover gaan ze in de GKv Capelle aan den IJssel-Zuid/West niet, maar voortaan zijn de voorganger en de ouderlingen wel direct na de morgendienst in de hal van de kerk te vinden. Daarmee wordt gebroken met de ook elders vaak voorkomende praktijk dat voorganger en dienstdoende kerkenraadsleden na de dienst in de consistorie verdwijnen en pas weer tevoorschijn komen als de meeste mensen al weg zijn.

021306 Praktijklokaal foto 2Het motief voor deze verandering: ‘Daar, in de hal van de kerk, is de ontmoeting. Daar wordt na de dienst de verbondenheid gedeeld: gesprekjes van meeleven, uitwisseling van hoe we in de dienst zijn aangesproken, afspraken voor dieper contact’, aldus ds. Rob Vreugdenhil.

Na de middagdienst gebeurt het overigens niet: dan gaan de ambtsdragers met elkaar in gebed, net als ’s morgens voor de diensten.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

‘Met jezelf bezig zijn doe je ook voor een ander’

‘Met jezelf bezig zijn doe je ook voor een ander’

Arie Kok
  • Ontmoeting
  • Thema-artikelen
Schoonheid in de ogen van God

Schoonheid in de ogen van God

Alain Verheij
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief