Buddy’s voor twintigers in Dordrecht

0

Veel kerkleden werden in de afgelopen weken stil van de jongeren die belijdenis deden en die daarover, zoals steeds vaker gebruik is, prachtige getuigenissen gaven: waarom ze belijdenis deden en hoe ze Gods leiding in hun leven hebben ervaren. Maar wat gebeurt er daarna? In de GKv Dordrecht is er ook aandacht voor deze jonge belijdende leden en worden voor hen buddy’s gezocht. Die waren er al voor de jongeren van 12 tot 18 jaar. Voor de tieners zijn dat de jeugdleiders en soms de kring, als de jongeren daar een klik mee hebben.

Het eerste contact wordt door de buddy gelegd.

Het eerste contact wordt door de buddy gelegd.

Wat is precies een buddy? De jeugdouderlingen: ‘De jongeren krijgen een contactadres waar ze terecht kunnen om bijvoorbeeld een keer mee te eten of een biertje/kop koffie te drinken. Maar ook om een gesprek te voeren en misschien wel samen te bidden. De jongeren vinden er een luisterend oor en kunnen zo geholpen worden met hun rol in de gemeente of met ontwikkelingen/blokkades in hun leven.’

Het eerste contact wordt door de buddy gelegd. Ook moeten de buddy’s alert zijn op eventuele problemen en hierover in overleg gaan met de jeugdouderlingen of de interne vertrouwenspersonen. Op die manier kan er een netwerk ontstaan voor jongeren, naast het gezin en de familie en kan er meer verbinding groeien tussen jong en oud.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.