Aandacht voor vrijwilligers in de kerk

0

In alle terechte aandacht voor een (dreigend) tekort aan ambtsdragers kun je snel vergeten dat er nog veel meer werk gebeurt binnen een gemeente. Zeker als die gemeente behoorlijk omvangrijk is. In diverse kerken krijgt dat ook aandacht. Zo liet de GKv Groningen-Oost tijdens de kerkdienst een filmpje zien over de inzet van vrijwilligers, van schoonmakers tot kringleiders. Natuurlijk ook met de bedoeling om nieuwe vrijwilligers te vinden.

Beeld uit het bedankfilmpje van Groningen-Oost.

Beeld uit het bedankfilmpje van Groningen-Oost.

In de dienst van 31 december 2017 van de GKv Kampen-Noord noemde Henk Schaafsma, voorzitter van de kerkenraad, ze allemaal op. Hij kwam tot 47 rubrieken, naast de kerkenraad zelf, en zei erbij dat hij niet volledig was. Hij noemde geen namen, alleen de werkzaamheden, die vaak door meerdere personen werden uitgevoerd. En dat in een gemeente van zo’n 580 zielen.

Hij zei erbij: ‘Voor dit moment wil ik stilstaan bij en voorbede doen voor het vele werk dat door ons als gemeente of door individuele gemeenteleden wordt verzet. Er wordt zo veel gedaan om ons gemeenteleven vorm en inhoud te geven. We beseffen vaak niet hoeveel werk er wordt verzet. Werk dat vaak niet opgemerkt wordt, maar dat wel gebeurt, uit liefde voor elkaar en voor God, onze Vader.’

Webtip
Het filmpje van de GKv Groningen-Oost is te zien via www.youtube.com/watch?v=83sptG4rnNk.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.