GKv Bunschoten ziet Jezus in Amsterdam

0

Elk jaar kiest de diaconie van de Petrakerk in Bunschoten een spaardoel. In 2018 is dat de vereniging Tot Heil des Volks in Amsterdam, die overigens ook in Bunschoten zelf actief is. In het kader van dit spaardoel zijn de diakenen met een aantal gemeenteleden afgereisd naar Amsterdam.

Pal naast een groot sekstheater staat de kleine kapel van Oudezijds 100 (rechts). (beeld Elena Rostunova/Shutterstock)

Pal naast een groot sekstheater staat de kleine kapel van Oudezijds 100 (rechts). (beeld Elena Rostunova/Shutterstock)

Ellie Pater, hun gids, liet ze iets zien van de aanwezigheid van God in die stad. Soms op onverwachte plaatsen: pal naast een groot sekstheater staat de kleine kapel van Oudezijds 100, een gemeenschap van christenen die juist op de Wallen zout en licht willen zijn.

Uiteraard kreeg het werk van Tot Heil des Volks uitgebreid aandacht. De groep bezocht diverse locaties: het pand waar het in de negentiende eeuw allemaal begon met de Bijbelstudies van ds. Jan de Liefde, maar ook een kringloopwinkel, een inloophuis en een atelier voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Een medewerker karakteriseerde het werk als volgt: ‘God is op zoek naar het verlorene en wij mogen Hem daarbij helpen. Elk weekend zijn alle bedden bezet, de mensen komen naar ons toe en wij delen uit van Jezus’ liefde.’

Webtip
www.thdv.nl/actueel/nieuws/40/gemeenteleden-uit-kerk-in-bunschoten-zien-jezus-in-amsterdam

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.