Boeken voor Afrika

0

De markt voor theologische boeken is klein geworden. Zoiets merk je als je zulke boeken kwijt wilt: antiquariaten hebben er weinig tot geen belangstelling voor. Maar in Zuid-Afrika zijn ze gewild. In een recente uitgave van Naast, het blad voor mission binnen de GKv, was er aandacht voor het werk van ds. Jopie van der Linden. Hij ging om gezondheidsredenen vroegtijdig met emeritaat, maar is volop actief in het digitaal beschikbaar maken van studiemateriaal voor zendelingen en studenten. Dat doet hij in het Reformational Study Centre. En hij kan theologische boeken goed gebruiken.

In de GKv Amersfoort-Oost is de uitdaging om ‘Zuid-Afrika’ van boeken te voorzien opgepakt door At van Donkelaar: hij haalt overal boeken op. Hij werkt daarbij samen met ds. Harm Boiten. Hun primaire focus ligt op bibliotheken van overleden predikanten. Van Donkelaar: ‘Prachtige boeken die dreigen naar de papiervernietiger te gaan, krijgen nu een tweede leven. De eerste actie was het verzendklaar maken van de oude bibliotheek van ds. J.J. Arnold, die is overleden in 2008. Het was zo veel, de dozen waren op, we hebben de eerste lading dus maar los achter de voordeur gestapeld.’

De ingezamelde boeken worden gecontroleerd en als het nodig is gerepareerd door At van Donkelaar. Daarna worden ze verzonden naar Zuid-Afrika.

Het studiecentrum van ds. Van der Linden heeft aangegeven waar vooral belangstelling voor is. Op dit moment is er dringend behoefte aan delen van de commentaren op het Nieuwe testament onder redactie van dr. J. van Bruggen.

Webtips
verrenaasten.nl/naast (zie het nummer van januari 2018)
www.refstudycentre.com/sorsa?lang=nl
www.christianstudylibrary.org

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter