Sparen voor speelgoed in Nijmegen

Praktijkcentrum | 19 januari 2019
  • Praktijklokaal

Kindernevendienst? Kidsclub? In de CGKv Nijmegen heeft het kinderwerk nog steeds de oude naam zondagsschool. En op school ga je iets leren: leren delen bijvoorbeeld, met elkaar en met anderen. Samen hebben de kinderen in de loop van het jaar zo’n 250 euro bij elkaar gebracht. Het geld gaat naar de Kleurfabriek in Nijmegen, een instelling waar vrijwilligers zich inzetten om een beetje kleur en vrolijkheid te brengen in het leven van de kinderen van asielzoekers.

Elke woensdagmiddag zijn kinderen van asielzoekers welkom in de ruimten die de Kleurfabriek heeft ingericht. In overleg met de Kleurfabriek wordt van het zondagsschoolgeld speelgoed gekocht.

De actie krijgt ook een vervolg: ‘Met de kinderen van de zondagsschool die mee kunnen, willen we op woensdagmiddag 23 of 30 januari 2019 het speelgoed dat met het gespaarde geld gekocht is, brengen en… er natuurlijk meteen mee spelen samen met de asielzoekerskinderen. Zo weten de jongens en meisjes van de zondagsschool voor wie ze gespaard hebben’, aldus de organisatoren.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Rolf Robbe
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Peter Hommes
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief