VEG Amsterdam gaat op in NGK Amsterdam-Centrum

OnderWeg | 11 maart 2019
  • Nieuws

De Vrije Evangelische Gemeente (VEG) in Amsterdam wordt per 1 september opgeheven en gaat op in de NGK Amsterdam-Centrum. Daarmee komt er na 140 jaar een einde aan de zelfstandige VEG Amsterdam. Dat meldt Ons Orgaan, het landelijke blad van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten.

De NGK en de VEG in Amsterdam werken en kerken al ruim drie jaar samen vanaf het moment dat de NGK in de Weteringkerk van de VEG ging kerken. NGK-predikant Jan van Helden gaf toen tegenover OnderWeg aan dat er sprake is van grote geestelijke herkenning tussen beide gemeenten. ‘Het is veel meer dan zakelijk van elkaar gebruikmaken via een gebouw en dergelijke. Ik ben ervan overtuigd dat God ons op elkaars weg heeft gebracht.’

De NGK Amsterdam-Centrum telt 120 leden, de VEG Amsterdam 40. De VEG Amsterdam is meer dan anderhalve eeuw oud en werd opgericht door ds. Jan de Liefde, die aan de wieg stond van het werk van Tot Heils des Volks. De gemeente is aangesloten bij de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten en staat bekend als orthodox protestants met een evangelisch tintje. De liederen van Johannes de Heer zijn er populair.

Ontdek met kinderen Bijbel en geloof

Ontdek met kinderen Bijbel en geloof

Maartien Hutter
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief