Jeugdhuisbezoek in Enschede

0

Huisbezoek aan jongeren, hoe pak je dat aan? In de GKv Enschede-Noord gebeurt dat eenmaal per jaar voor alle zes geloofsgroepen van de tieners, in de vorm van een groepshuisbezoek. Dit jaar is daarbij gekozen voor een andere opzet: een interactieve samenkomst met ambtsdragers, jongeren en coaches/catecheten direct na de morgendienst. De eigen predikant, ds. Arie Mol, leidde deze dienst over het thema ‘Samen Jezus volgen’.

Het groepshuisbezoek begon met een pubquiz over de Bijbel en over de morgendienst van die zondag, met vragen als: waar zitten de diakenen? In Enschede-Noord zitten die nog in speciale banken voorin, rechts van de kerkgangers. Daarna was er een barometerspel: aan de hand van stellingen gingen de groepen met elkaar in gesprek. Bij elke stelling had iedere deelnemer de mogelijkheid om bij 10 (helemaal mee eens), bij 5 (ik weet het niet precies) of bij 1 (helemaal mee oneens) te gaan staan. Het leidde tot mooie, open gesprekken in de zes groepen over wat jongeren en ouderen bezighoudt.

Geloven gaat niet vanzelf, was een van de uitkomsten. Maar ook: bij het volgen gaat het om Jezus zelf. De deelnemers zongen samen het lied ‘Jezus vol liefde, U wilt ons leiden’. Na afloop werd de uitslag van de quiz bekendgemaakt. Met de kennis was het wel in orde: één groep had zelfs alle vragen goed.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter