Ds. W. van der Lingen overleden

OnderWeg | 26 april 2019
  • NGK-nieuws
  • Nieuws

Op 24 april is ds. W. van der Lingen op 98-jarige leeftijd overleden. Hij was emeritus predikant van NGK/GKv De Brug in Wapenveld en de oudste predikant in de NGK.

Van der Lingen diende de GKv-gemeenten van Alkmaar in combinatie met Broek op Langedijk (1948-1952), Zwijndrecht (1952-1958), Schildwolde (1958-1963) en Bunschoten-Spakenburg (vanaf 1963). In die gemeente leidden verschillen van inzicht over de koers van en ontwikkelingen in de GKv in 1969 tot maatregelen tegen hem, waarna hij met een deel van de gemeente buiten het kerkverband terechtkwam. Hij was vervolgens tot 1978 predikant van de GKv buiten verband, later NGK Bunschoten-Spakenburg en daarna tot zijn emeritaat in 1985 van de NGK Wapenveld, die enkele jaren geleden één gemeente vormde met de GKv.

In 2017 kreeg hij bezoek van een kerkenraadsdelegatie van de GKv Spakenburg-Noord, die hem namens de GKv-gemeenten van Bunschoten en Spakenburg na 46 jaar de broederhand reikte. Voor deze verzoening was hij erg dankbaar.

De dankdienst voor zijn leven is DV op 1 mei om 14.00 uur in De Brug, Kanaaldijk 57, Wapenveld. Voorganger is ds. R.C. Vellinga.

In 2013 publiceerde Opbouw een interview met hem ter gelegenheid van zijn 65-jarig ambtsjubileum.

In datzelfde jaar maakte het Reformatorisch Dagblad een interview met hem.

Een in memoriam wordt binnenkort gepubliceerd op www.onderwegonline.nl/vanderlingen.

De kerk als proeftuin

De kerk als proeftuin

Petra de Jong
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
‘De kracht van de lokale kerk kunnen we onderschatten’

‘De kracht van de lokale kerk kunnen we onderschatten’

Femke Woertink
  • Interview
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief