De openbare school op bezoek in Hardenberg

0

Kinderen op een openbare school kunnen godsdienstig vormingsonderwijs krijgen. Dat gebeurt in elk geval in Hardenberg, waar de kinderen een keer per week een half uur tot drie kwartier dit onderwijs krijgen. De lessen worden verzorgd door docenten van buiten de school.

Interieur van Het Morgenlicht, met het orgel. (beeld Michiel van ’t Einde/Reliwiki)

Interieur van Het Morgenlicht, met het orgel. (beeld Michiel van ’t Einde/Reliwiki)

In het kader van deze godsdienstige vorming kwamen de kinderen van de openbare school op bezoek in Het Morgenlicht, het kerkgebouw van drie GKv-gemeenten in Hardenberg. Ze hadden zich goed voorbereid en er was een predikant aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Uit het verslag van de kinderen: ‘Toen we ons drinken op hadden, zijn we naar de kerkzaal gegaan en heeft de dominee uitgelegd over de kerk. De kinderen stelden veel vragen en de dominee beantwoordde veel vragen. We hebben een orgel gezien en een doopkom en we hebben kunst gezien. Op de kunst stond tekst, zoals: “En God zeide: er zij licht en er was licht”. Daarna zijn we naar het orgel gegaan en hebben we de binnenkant gezien van het orgel en de instrumentenman speelde een stukje. De kinderen hadden het leuk en nu weten we veel over de kerk. We bedanken alle mensen uit de kerk dat we daar mochten komen.’

Webtip
www.pcgvo.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter