NGK Rijsbergen: poster gemeentegroei

0

Iedere gemeente wil groeien, zeker in geestelijke zin. Daarvoor kunnen allerlei materialen worden ontwikkeld, maar vaak verdwijnen die snel weer uit de belangstelling. Hoe houd je het verlangen onder de aandacht? In de NGK Rijsbergen gebeurt dat met een poster getiteld ‘Altijd terug naar je hart’. De poster gebruikt beelden, Bijbelteksten en andere korte teksten om iets te laten zien over geestelijke groei en het koninkrijk van God in deze wereld.

Zo willen ze mensen binnen de gemeente inspireren.

  • De voorgangers en de liturgiecommissie om de verschillende aspecten van geestelijke groei veelzijdig naar voren te brengen.
  • De pastorale oudsten om de gemeente op die punten te steunen en te coachen, om te getuigen van geestelijke groei, maar ook om belemmeringen die mensen daarbij ervaren te bespreken.
  • De kringoudsten om initiatieven te bedenken waardoor gemeenteleden zich ook echt gaan oefenen in geestelijke groei.
  • De jeugdoudsten om jongeren en kinderen een geestelijk perspectief van groei te geven, in plaats van de prestatiegerichtheid van de huidige maatschappij.

Het is de bedoeling dat op diverse momenten in de komende jaren ‘hartmetingen’ gedaan worden: bij startzondagen, gemeentevergaderingen en dergelijke.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter